16

юли

ribbon

Студентска лятна школа по лазерни технологии започна в Бургас

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

За втора поредна година от 16 до 22 юли Университет ”Проф. д-Ñ€ Асен Златаров”-Бургас е домакин на Лятна школа по иновативни лазери и лазерни системи за маркиране „LASERGAB 2012” с участието на студенти от четири държави. Официално „LASERGAB 2012” беше открита от проф. д-Ñ€ Валентин Ненов, зам. ректор по научноизследователска дейност с поздравления към участниците и лекторите на международната школа.

Сред гостите на форума бяха проф. д-р инж. Хорст Екснер, директор на Лазерен институт за Долна Саксония, Германия; проф. д-р инж. Ахмет Чан, декан; Тракийски университет Одрин, Турция; инж. Ян Дрекслер и инж. Ян Бахале от Университет за приложни науки, Митвайда, Германия; доц. д-р Любомир Лазов, Технически университет – Габрово и доц. д-р Димитър Парашкевов, университет „Проф.д-р Асен Златаров” – Бургас.

Лятната школа цели да предостави на студентите както теоретични, така и практически знания и умения в областта на лазерните технологии; ще разшири знанията и практическите умения на студентите и така ще подпомогне със специалисти в маркирането малките и средни предприятия, чувстващи нужда и необходимост от подкрепа при внедряването на иновативните лазерни технологии.


Подобни публикации