16

юли

ribbon

Бургаски проект привлече президента на ЕБВР

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Един от най-известните световни финансисти идва на посещение в Бургас в сряда, специално за да се запознае с изпълнението на проекта за модернизация на градския му транспорт. Това е сър Сума Чакрабарти, който само преди две седмици встъпи в длъжност като президент на Европейската банка за възстановяване и развитие.

България е една от първите държави, в които сър Сума Чакрабарти прави официална визита. Освен Бургас, делегацията от ЕБВР ще посети и София.
В Бургас и София международната кредитна институция подпомага големи общински проекти в инфраструктурата. Още преди идването си у нас Сума Чакрабарти прояви интерес към реализацията на бургаския проект за модернизация на градския транспорт, който е една от най-големите инвестиции на ЕБВР у нас.
Градът ще получи от банката заем от 10 млн. като част от общо финансиране в размер на 67 млн. евро по оперативна програма “Регионално развитие”. Проектът „Интегриран градски транспорт на Бургас“ предвижда изграждане на 15 км. “бързи” автобусни ленти, 2 нови автогари, въвеждане на електронно таксуване, видеонаблюдение, внедряване на интелигентна система за управление на трафика. Предстои още закупуване на 67 нови модерни дизелови и метанови автобуса.


Подобни публикации