11

май

ribbon

Студенти от БСУ се обявиха срещу преписването

Кампанията започва от есента, целта е да стане национална

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Група студенти от специалност “Социални дейности” на Бургаския свободен университет станаха инициатори на кампания срещу преписването. Тяхната цел е максимално да бъдат ограничени възможностите на преписвачите, които по непочтен начин си взимат изпитите и често регистрират по-висок успех от учещите колеги. Това пък им дава по-големи шансове пред бъдещи работодатели, в сравнение с останалите млади  специалисти.

Инициаторите вече обмислят конкретните прояви на кампанията. Тя ще започне от новата учебна година с помощта на Студентския съвет и студентската PR-академия. Като част от нея е замислена анкета с работодатели какви кадри им трябват – преписвачи или мислещи хора, изложба на най-разпространените видове “пищови”, общостудентски дебат за ограничаване на преписването и др. Ще бъдат направени и конкретни предложения към академичното ръководство в тази насока, например монтирането на специални устройства за заглушаване на мобилните връзки по време на изпити.

Голямата цел е кампанията да излезе от стените на Бургаския свободен университет и да стане национална, тъй като няма висше училище у нас, в което този проблем да отсъства. За целта Студентският съвет ще направи предложение до студентските съвети на останалите български университети да се включат в инициативата.


Подобни публикации