12

яну

ribbon

Стипендии за родни студенти с увреждания дава “Гугъл”

Концернът ще подкрепи млади хора, насочили се към компютърни науки

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

“Гугъл” търси студенти с увреждания, които ще следват в бакалавърска, магистърска или докторска програма в сферата на компютърните науки през академичната 2011/2012 година. Всички кандидати с отлично академично представяне и проявена страст към професията ще получат стипендия от 7 хил. евро, за да продължат образованието си.

Освен това от “Гугъл Европа” планират допълнителни обучения и подкрепа за професионална реализация за одобрените. През юни 2011 г. всички стипендианти ще бъдат поканени в Инженерния център на “Гугъл” в Цюрих, като организацията ще поеме всички разходи по пътуването и престоя им. Там те ще участват в поредица от семинари, обучения в различни модули и социални занимания за опознаване на работната среда и на специалисти в областта.

Младежите с увреждания могат да кандидатстват за бакалавърска, магистърска или докторска програма, като ще получават по 7000 евро стипендия. Те обаче задължително ще трябва да запишат в различни европейски университети специалности като “Компютърни науки”, “Компютърно инженерство”, “Информатика” и Ñ‚.н. Освен от България “Гугъл Европа” приема кандидатури на студенти от Албания, Босна и Херцеговина, Израел, Косово и Сърбия.


Подобни публикации