17

окт

ribbon

Семинар за децата със СОП кани педагози и родители

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Обучението на деца със специални образователни потребности ще бъде във фокуса на вниманието на научно-практически семинар, който ще се проведе в Бургас на 26 октомври. Негови организатори са Ресурсен център, Помощно училище „Отец Паисий“ и катедра „Педагогика и психология“ на университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Основната тема на форума ще бъде „Съвременни теоретико-практически аспекти на обучението и образованието на деца и ученици със СОП”, а за лектор е поканен проф.д-р Златко Добрев от Софийския университет ”Св.Кл.Охридски”.

Той ще запознае аудиторията и с някои съвременни теоретико-практически аспекти на обучението и образованието на деца и ученици с интелектуални затруднения, а основни методико-практически похвати за работа с деца и ученици с аутизъм ще представи Даринка Ганева – специален педагог-терапевт на деца с аутизъм.

„Нашият семинар е насочен както към педагозите, така и към студенти – бъдещи учители и към родителите, интересуващи се от темата. Целта ни е този форум да бъде максимално полезен не само с теоретични знания, но и с представянето на съвсем практически неща“, казва един от организаторите – директорът на ПУ „Отец Паисий“ Атанас Тодоров.

Домакин на семинара ще бъде бургаското основно училище „Братя Миладинови“.


Подобни публикации