7

ное

ribbon

САЩ връщат 3,5 млн. долара на студентите ни

Всяка година българчетата губят 1.3 милиона от непотърсени данъци

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Данъчните власти на САЩ ще възстановят над 3,5 млн. долара на българските студенти, работили тази година по програмата за стажове Work and Travel. Това лято за България бяха пуснати 5218 работни J1 визи. Най-желаните дестинации за българските студенти за работа традиционно са Кентъки, Калифорния, Илинойс, Ню Йорк, където средната заработка за лятото е между 20 и 30 000 долара. В повечето случаи младежите си докарват между 8 и 10 000 долара, като половината се спестява и връща в страната.

Сумата се увеличава след успешно връщане на платените данъци. На всеки от участниците данъчните власти са удържали средно по 650 долара федерални и щатски данъци. „Студентите често изпускат шансовете да възстановят парите си. Тези загуби се получават заради грешки или непознаване на специфичното американско законодателство, което е различно за всеки щат. За това понякога допускат и грешки, заради които в последствие трябва да връщат пари на данъчните власти”, коментира Оля Антонова, маркетинг мениджър в taxback.com.

Българо – Ирландската компания е единствената в България фирма, която работи със сертифицирани американски счетоводители. Практиката на компанията показва, че всяка година 2 000 студенти губят част от своите данъци, като общо пропуснатите ползи са за 1,3 мл. долара. За да се избегнат тези загуби taxback.com предлага безплатна консултация и пресмятане на данъците чрез своя сайт.


Подобни публикации