7

ное

ribbon

Бургаската болница вече е база за специализации

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Бургаската болница получи отлична оценка от акредитационната комисия на здравното министерство. За пръв път от съществуването си досега болницата защити и трето ниво на компетентност по всички специалности, става ясно от предварителните данни на акредитационната комисия. Това дава възможност и за разширяване на специалностите в Медицинския колеж към университет “Проф. д-р Асен Златаров” – създаване на магистърски програми за специалисти по здравни грижи, рехабилитатори и фелдшери. Колежът също ще ползва за практическото си обучение болницата.

Защитата на третото – образователно ниво – дава възможност на МБАЛ-Бургас АД да се превърне в клинична база за специализация както на висши медицински кадри, така и на студенти по медицина. Досега това можеше да стане само в пет от отделенията, а сега – във всички.

“Подготвяхме се за тази оценка в продължение на почти година. Първият етап бе да сключим договори с хабилитирани лица, които да бъдат методични ръководители на отделенията. В момента имаме договори с 12 професори и доценти. Получихме и продължаваме да имаме подкрепата на Община Бургас, включително и средства за апаратура”, коментира изпълнителният директор на МБАЛ-Бургас АД д-р Георги Матев.

Акредитацията на болницата започна на 17 октомври т.г. Комисията оцени обема от дейности, извършвани в нея, кадровото обезпечаване, техническото оборудване и административното обслужване, което се извършва по стандарт на Министерството на здравеопазването и здравната каса.

Бургаската болница се нарежда в първите 5 места по обем и качество на извършена медицинска дейност. През нейните отделения годишно преминават по 32 800 души.


Подобни публикации