21

яну

ribbon

Правят училище достъпно за инвалиди

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Училище “Любен Каравелов” ще стане достъпно за хора с увреждания още това лято. Обещанието даде Йорданка Ананиева, зам.-кмет на община Бургас след среща с представители на НПО, изпълняващи проекта „Равнопоставени в придвижването и в живота”.

Целта на начинанието е хората с увреждания и техните организации активно да се включат в процеса за изграждане на достъпна среда, чрез оценка на достъпността. Кольо Тодоров от Фондация „Достоен живот” – Бургас връчи на зам.-кмета Ананиева одит за достъпността на произволно избрана обществена сграда – тази на ОУ „Любен Каравелов”.

Документът съдържа препоръки за изпълнението на конкретни мерки, които да направят училището по-лесно за посещаване от хора с увреждания.„Обещавам това лято достъпността на ОУ „Любен Каравелов” да бъде подобрена”, ангажира се зам.-кметът Ананиева. Тя припомни, че община Бургас и неправителственият сектор не си сътрудничат за първи път в посока пригаждане на инфраструктурата към нуждите на хората с увреждания.

В момента се готви проект за подобряване достъпността на Летния театър в Морската градина. Йорданка Ананиева покани Фондация „Достоен живот”, която разполага с обучени одитори, да извърши обследване и на този обект, за да подпомогне работата на общината.


Подобни публикации