11

дек

ribbon

По 33 научни проекта работи университет „Проф. д-р Асен Златаров”

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

По 33 три проекта, финансирани от фонд „Научни изследвания” на просветното министерство, работят учените в бургаския университет “Проф. д-р Асен Златаров”. Това обяви проф. д-р Валентин Ненов на откритото заседание на колоквиум „Естествени и технически науки”.

Одобрените проекти са на обща стойност 20 923 лв и са разпределени към Факултет по технически науки и Факултет по природни науки. Според рейтингово проучване на университетите в България бургаското висше училище заема едно от първите места по отношение на професионално направление „Химични технологии” и  „Материали и материалознание”.
На дискусията бяха представени 12 проекта за научноизследователска дейност, между които проучване на високотехнологични материали; експериментални изследвания върху изпарението на летливи  органични съединения; интерактивни технологии за обучение -  създаване на виртуална лаборатория; компютъра в урочната и извънурочната работа на преподавателя и студента; медико-социална рехабилитация в Бургаския регион и др.


Подобни публикации