29

мар

ribbon

Няма пари за 4-годишните и за частните школа

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Отлага се заложеното в проектозакона за училищното и предучилищното образование финансиране на частните училища. Това обяви просветният министър Сергей Игнатов по време на връчването на договори за предоставяне на безвъзмездна помощ на висши училища и институти от БАН за развитието на докторанти и млади учени.

Помолен да съобщи какви са последните промени в проектозакона за средното образование, който вчера беше приет от правителството и влезе в Парламента, той съобщи, че текстът за частните училища се отлага. Отлага се за 2016 година, когато се предполага, че ще бъдем по-богати, аргументира се просветният министър.

Такава промяна засяга и текстовете за 4-годишните деца, които трябваше на тази възраст задължително да са в детска градина. Те също ще влязат в сила от 2016 година, каза Игнатов и добави, че така е предвидено, а какво ще стане зависи от пленарна зала.

По проблема с математическите гимназии министърът на образованието каза, че е постигнато съгласие, че те могат да се преобразуват и, че ако се обявят за средно математически училища, могат да приемат деца от 5-ти клас.


Подобни публикации