3

окт

ribbon

Недочакали метрото студенти си пускат въздушен транспорт

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Студентите от НБУ заплашиха кметицата Йорданка Фандъкова с военен МИ 6. От няколко дни в двора на университета е приземен военният хеликоптер, с което е даден символичен старт на първата спирка на въздушния транспорт в столицата.

От години на студентите им е обещано метро до университета, да бъде реконструиран бул. „Монтевидео” и изграждане на велоалеи в квартала. Това и досега не е изпълнено и затова студентите са започнали подписка, с която настояват общината да изпълни тези им искания.
Подписката ще се събира до края на месеца, като след това ще бъде връчена на новоизбрания кмет на столицата. Само за първите часове на подписката в нея са се подписали 160 души.
Председателят на студентския съвет на НБУ Кристиян Даскалов използва срещата на кмета на София Йорданка Фандъкова с представителите на студентската общност, за да й припомни обещанието на СО. Ще използваме въздушния транспорт, докато не завладеем наземния, закани се той.
Открихме първата станция на софийския въздушен транспорт, последната спирка ще е покривът на Столична община, подчерта Кристиян Даскалов.


Подобни публикации