3

окт

ribbon

Цигани пребиха семейство в столицата

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Цигани пребиха семейство в столичния квартал „Модерно предградие.” Инцидентът е станал около 18.00 часа в неделя, когатосемейството хванало циганче, което се опитвало да разбие апартамента на техен съсед. Веднага сигнализирали за инцидента на телефон 112, като се опитали да задържат момчето – взломаджия, докато дойде полицията.

Циганчето обаче успяло да се отскубне и е избягало преди да дойде полицейската патрулка. Само няколко минути след това то се върнало в дома на семейството, подкрепено от още около 20 цигани, които започнали да бият цялото семейство. Първоначално бе съобщено, че момчето е дошло с още 40 души.

Вследствие на побоя един от пострадалите е настанен в болница с фрактура на долна челюст. Другите четирима след преглед са освободени с контузни рани.

Бисерка Шишкова, свидетелка на инцидента, разказа, че циганите са ги удряли с дървени колове и тухли. По думите й полицията се е отзовала много бързо на сигнала, като на място са пристигнали 10 патрулки, които са останали там през цялата нощ.

По-рано главният секретар на МВР Калин Георгиев потвърди информацията за инцидента и каза, че действително в него са намесени роми. „Става дума за проникване в частен дом, извършителят е задържан след намесата на полицейски служители”, каза главният комисар.

До момента за 24 часа са задържани четирима от извършителите, криминално проявени за кражби – непълнолетният, опитал се да проникне в къщата, Йордан Кръстанов (36 г.), Янко Симеонов (19 г.) и Емил Митев (31 г.), всички от София.

Образувано е досъдебно производство. Работата по установяване и задържане на съучастниците им продължава.


Подобни публикации