21

дек

ribbon

Над 700 бургазлийчета рисуваха рождественски картички

Конкурсът помага на кампанията “Дом за всяко дете” на УНИЦЕФ

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Сияна Борисова, петокласничка от бургаското основно училище “Найден Геров” бе отличена с първа награда в своята възрастова група в конкурса за Рождественска картичка. Тя е едно от 700-те деца и ученици, взели участие със свои творби в проявата, организирана от Общинския детски комплекс.

“Този конкурс се организира за трети път, т.е. вече се превръща в една добра традиция. Освен че участниците трябваше да направят картичка, те трябваше да напишат на нея и своето духовно нравствено послание. Впечатляващо е, че в надпреварата се включиха деца и ученици от почти всички детски заведения и училища в община Бургас.”, заяви Жани Любомирова от ОДК.

Награждаването на победителите са проведе за втори път в бургаския храм “Св. Богородица”. Специални гости на събитието бяха Негово Високоблагоговейнство ставрофорен иконом д-р Захарий Дечев – ректор на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“, ставрофорен иконом Борис Беров, архиерейски наместник на Бургаска духовна околия, директорът на ОДК Пепа Ангелова, представители на РИО на МОН.

Раздадени бяха много награди на представилите се най-добре. Участниците бяха разделени в четири възрастови категории – деца, ученици от 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас. Заради огромната конкуренция и показания талант и амбиция, журито определи в повечето категории по няколко носители на всяка награда.

Всички творби се продават с благотворителна цел. Събраните средства ще бъдат предоставени на УНИЦЕФ – България в помощ на кампанията “Дом за всяко дете”.


Подобни публикации