21

май

ribbon

Младите еколози от Руската в Бургас изпращат успешна година

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Със заслужена гордост от постигнатите успехи изпращат учебната година участниците в клуб “Млад еколог” на гимназията за чужди езици “Васил Левски” в Бургас. Създаден през есента на 2011 г. по проект “Успех” с ръководител Десислава Стайкова-Маринова, клубът се наложи като една от най-привлекателните форми на извънкласна работа за ученици от Руската.

За успешната дейност на младите еколози говорят и отличията от български и международни форуми, спечелени заслужено от тях. Стефания Славова и Дияна Андонова завоюваха първо място на Първия международен ученически интернет конкурс „Природните науки в помощ на екологията“.
Стефания Славова и Дияна Андонова получиха трета награда на Международния конкурс „Екорепортери в акция“ в град Бакау, организиран от Министерството на образованието на Република Румъния. Момичетата участваха с презентация, отразяваща тяхно изследване на тема „Атмосферно замърсяване в Бургас“. От Румъния награда получи и НиколетаНедева, която заедно с младите еколози също беше отличена на конкурса в Бакау за фотография засаждане на смърч в двора на ГЧЕ от участниците в Клуба, които направиха и цветна алея в двора на гимназията
В края на март Полина Младенова, Мария Кънчева, Теодора Иванова и Симона Петкова отлично представиха клуба на Националното състезание „Водата извор на живот – Пази водите съхрани природата“, организирано от Общинския детски комплекс –Бургас. „Млад еколог“ много успешно се включи и в Националното състезание „Въглеродни детективи“.

Преди броени дни Клубът се включи в кампанията на БТВ „Да почистим България за един ден“, неговите членове събраха 5 чувала боклук в Морската градина и крайбрежната алея, а Мария Петрова, Кристиана Чопарова и Елена Харалампиева получиха ласкави отзиви за достойното си представяне в първото издание на „ Купата на природонаучния музей Бургас“, където се състезаваха с отбори от още четири бургаски гимназии.

Активният член на Клуба Елена Харалампиева заедно с Академик Никола Съботинов,  председател на Българската академия на науките в Нощта на музеите в Бургас

С високо постижение изпраща годината и ръководителят на Клуба – Десислава Стайкова-Маринова, преподавател по биология. Тя завоюва второ място на Националния конкурс за учители „Енергията и нашата жизнена среда“-„Да съхраним климата- Да почнем с прости енергийни решения“ с организатор SPARE –България, за своята разработка на тема „Използвай енергията, като я пестиш“.


Подобни публикации