19

май

ribbon

Министърът призна зубренето за грях на училището

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Взети са строги мерки за сигурност, за да може матурите и външното оценяване на седмокласниците да бъдат проведени нормално, заяви пред Дарик просветният министър Сергей Игнатов. „Високите технологии са много напреднали и на пазара има какво ли не. Обаче за всеки, който бъде хванат, това е сериозно нарушение спрямо собствения му живот. След като човек е прекарал едно десетилетие в училището, аз си мисля, че той трябва да отиде с едно празнично настроение. От тук нататък той ще получи инструмента и правото реализира всичко това, към което се е стремил”, обясни Игнатов.

Просветният министър призна, че сегашната система, която налага на учениците да зазубрят информация, е голям грях към младежите. Той увери още, че екипът му е насочил усилия тази практика да се промени.
„Ние смятаме, че това е голям грях към младите, системата, която ги кара да зазубрят, и така променяме държавните образователни изисквания, че детето, младия човек, когато вече излиза от училище, да има инструмента, за да управлява живота си. Нашето усилие вече се намира в ръцете на депутатите в Народното събрание. Новият проектозакон за предучилищното и училищното образование има амбиция да реши всички тези проблеми, за да може българските деца да престанат да се намират под този натиск – да зазубрят неща, които съществуват и всъщност те трябва да знаят къде да намерят всички тези знания”, каза Игнатов.


Подобни публикации