15

ное

ribbon

Магистри от БСУ впечатлиха на международна конференция

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

С най-високите награди сред представителите на всички университети, извън домакина УНСС – две трети места, бяха отличени студенти в магистърска степен на Бургаския свободен университет– Росица Робева и Алекси Алексиев на Международна научна студентска конференция на тема “ЕВРОПЕЙКИ СЪЮЗ 2020”, проведена в УНСС.

Личните качества и приложният характер на демонстрираните изследвания са впечатлили както колегите им от страната, така и международните участници. Темата на доклада на Росица беше „Мотивационни и ценностни бариери пред предприемачеството”, а тази на доклада на Алекси – „Фактори за стартиране на собствен бизнес”.

И двата доклада са базирани на резултати от проведено в рамките на вътрешния за БСУ проект “Електронно подпомагане на предприемаческите профили и бизнес планирането.” Екипът на проекта е от ЦИУН, с ръководител доц. д-р Милен Балтов, а конкретното теренно проучване за предприемачески профили на изучаващите бизнес планиране е базирано на инструмент споделен от екип на Университета на щата Илинойс и провежда паралелно в 50 държави.

Алекси Алексиев има в научната си биография още един скорошен сериозен международен успех – неговият екип беше обявен за победител в конкурса на Университета в Западна Шотландия за „Предприемачески идеи”. Наградата е за иновативност и прецизност на бизнес плана на екипа, в който освен българина влизат още един шотландец и двама китайци.

Алекси взе участие в този конкурс по време на летния семестър, през който той проведе своето обучение в партньорския по програма «Еразъм» на ЕС в Университета на Западна Шотландия.


Подобни публикации