22

дек

ribbon

Коледни емоции в СОУ „Йордан Йовков”

Възпитаниците на бургаското училище му помагат с благотворителен базар

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Трескава предколедна подготовка кипи в бургаското СОУ „Йордан Йовков”. И тази година учители и ученици ще посрещнат заедно светлия празник със сърца, изпълнени с много надежди и любов. Възпитаниците на школото решиха  да подпомогнат училището с организиран от самите тях благотворителен базар. Днес бяха  представени  предмети, изработени от сръчните ръце на децата с помощта на учители и родители. Събраните средства  те ще предоставят, за да бъдат използвани в рекламната кампания на училището, която ще стартира веднага след Нова година.

Към благородната инициатива  се включиха и членовете на Училищното настоятелство, които с голямо желание предложиха своята помощ. Те  организираха кулинарна изложба в рамките на Коледния базар, а всички желаещи да опитат сътворените от тях лакомства, освен превъзходния вкус  отнесоха  и частичка доброта  в домовете си. Пожелания за здраве и берекет отправи и училищната сурвакарска група,която всяка година поддържа българските традиции.

Но най-интересното събитие за деня бе откриването на  мултимедийна зала, където вече е инсталирана новозакупената интерактивна дъска, за използването на която учителите преминаха своето първо обучение. По този начин СОУ „Йордан Йовков” става едно от малкото училища в Бургас, което разполага с три мултимедийни зали, обзаведени с най-модерна техника за нуждите на съвременното обучение и възпитание.

За повдигане на празничното настроение допринесоха и  спортните мероприятия: турнири между класовете по баскетбол, волейбол и хандбал – дисциплини, в които училището има утвърдени традиции и множество спечелени награди.

Добрият Коледен дух вече е в СОУ „Йордан Йовков”!


Подобни публикации