9

май

ribbon

Класираха електронно децата за градините в Бургас

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

595 малчугани останаха извън детските градини и ясли в Бургас след проведения днес първи етап на класиране за местата в детските заведения. Електронната подредба бе зивършена от зам.-кмета Йорданка Ананиева в присъствието на журналисти. Тази година община Бургас за първи път въведе електронна система за записване на децата в детските градини и ясли.

Родителите имаха право по приоритет да кандидатстват в три детски заведения. Резултатите показаха, че от регистрираните 3025 деца за ясли и градини са приети 2610, като некласирани на този първи етап в нито едно детско заведение остават 595 деца.
Местата в детските ясли в Бургас са 1038, като класираните на този етап са 973 деца. Оставащите свободни места в яслените групи са 65, а некласираните деца са 216. В бургаските детски градини са обявени 1778 места, приети са 1637 деца, некласираните са 379, а свободните места са 141.
Резултатите бяха обявени ден по-рано от първоначално обявения краен срок – 10 май. Системата вече е активна и всеки от родителите може да направи проверка дали детето му е прието в желаната от тях ясла или градина. Проверката може да бъде направена на сайта на община Бургас. Отново остава проблемът с наплив на деца в централна градска част, там са и най-много неприетите деца.


Подобни публикации