7

мар

ribbon

Кандидатстудентската кампания в БСУ стартира

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Бургаският свободен университет стартира кандидатстудентската кампания за учебната 2012/13 година на 17 и 18 март. Изпитите са по История на България, Български език и по общообразователния СТОП тест. С изключение на специалност Право, която е вход към регулирана професия, бъдещите кандидат-студенти могат да кандидатстват и само с резултатите от държавните зрелостни изпити.

Традиционно БСУ предлага само най-търсените от пазара специалности в бизнеса и правото, информационните технологии и хуманитарната сфера. Така по отговорен начин, вместо роене на специалности и етикетиране на заблуждаващи атрактивни наименования, БСУ предлага широкопрофилна подготовка на випускниците си с многовариантност на реализацията им след четирите години на следване.
Ð’ същото време на хората с опит и на тези, завършили преди време висшето си образование или понастоящем бакалаври пред дипломиране, се предлагат няколко нови специалности за придобиване на степен магистър. Това са Маркетинг и управление на туристическия бизнес и Връзки с обществеността в туризма, които са ориентирани към управленските кадри в туризма. Специалност Бизнес проекти и предприемачество, която е с практически фокус, съчетава опита на създадената от Американската агенция за развитие и Фонда CIID „Мини – ÐœBА Program”. Специалността Социално консултиране на деца и семейства отговаря на промените в нормативната база и насочване на значими обществени средства в тази насока.
Фокусът на бакалавърските и магистърските програми на БСУ не е случаен и буквално преди седмица получи високо признание в проведеното от Българска стопанска камара „Анкетно проучване за мотивацията и нагласите, свързани с професионалната квалификация, образователното ниво и професионалната реализация на работната сила на фирмено, регионално и браншово ниво”.
Според това изследване завършилите Бургаския свободен университет са в топ 3 на работодателските предпочитания при наемане на икономически и административни позиции.


Подобни публикации