12

окт

ribbon

И в Бургас празнуваха откриването на Америка

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

12 октомври – Денят на откриването на Америка от Христофор Колумб през 1492 г. и Национален празник на Кралство Испания бе отбелязан по традиция и в Гимназията за романски езици “Г. Ст. Раковски” – Бургас. Учениците от паралелките с изучаване на испански днес също имаха повод за празненство, тъй като 12 октомври е и празник на всички испаноговорящи по света.

Бъдещите испанисти зарадваха съучениците си с кулинарна изложба. Всички “експонати” разбираемо бяха традиционни испански ястия и лакомства – няколко вида паея, чурос, магдаленки, гаспачо и други, както и /полу/безалкохолен вариант на сангрия.
В залата за тържества, украсена с жълти е червени балони – цветовете на испанския флаг, възпитаници на гимназията представиха провинциите на иберийската държава, а техни съученици от театралната трупа ги зарадваха с второ действие на пиесата “Кутията на раздора”, написана и режисирана от преподавателите им от Испания Рубен Гарсия Гомес и Росио Рубио Моирон. С тази постановка трупата от ГРЕ се представи успешно на традиционния национален конкурс за ученическите испаноезични театри, а Стефан Данев заслужено бе отличен като най-добър актьор за ролята си на Алехандро.


Подобни публикации