5

юни

ribbon

Италианчета гостуваха на Френската в Бургас

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Ð’ продължение на десет дни учениците, учителите и родителите в Гимназия за романски езици “Г.С.Раковски” – Бургас имаха гости от Италия. Ð’ рамките на двустранен образователен проект “Античното наследство и европейската идентичност” 22 ученици от и две преподавателки от езикова гимназия “Марко Тулио Чицероне” в гр. Формия, област Лацио бяха на работно посещение в Бургас. Те върнаха визитата на българските си приятели, ученици от ГРЕ “Г.С.Раковски”, които през месец април 2012 година прекараха две седмици в Италия.

Италианските ученици се запознаха с историческото наследство на Бургаския регион,
участваха в дискусии и семинари, посветени на европейската идентичност на нашия народ, организираха съвместен концерт с българските си връстници, запознаха се с българската култура – опера, балет, изобразително изкуство.
През тези десет дни, двадесет български семейства отвориха вратите на своите домове за италианските деца, които останаха очаровани от българското гостоприемство, от отзивчивостта на българските учители и родители, от българската кухня и усмихнатото слънце.
Въпреки че работният език на проекта е френски, през цялото време можеха да се чуят разговори на италиански, английски, испански. Една от целите на обединена Европа – младите хора да се срещат, да общуват, да се опознават и да намират общи интереси е изпълнена в гимназия „Раковски”!


Подобни публикации