6

юни

ribbon

Възпитаници на Френската гостуват на холандски университет

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Четирима единадестокласници от Гимназията за романски езици „Г. Ст. Раковски” в Бургас са на посещение в холандски университет в гр. Влисинген. Петър Кънев, Стела Бачийска, Станислава Стоянова и Стефан Данев спечелиха тази уникална възожност с отличното си представяне на десетото юбилейно национално състезание „Образование на бъдещето”, организирано от консултантска къща „Дарби”, съвместно с Американския университет в България.

Като регионални шампиони те имаха шанса да премерят сили с останалите пет най-добри отбора, избрани сред 18 състезаващи се гимназии на регионални кръгове в шест града от страната и спечелиха третото място след английската гимназия от Хасково и Първа английска от София, като само 4 точки ги деляха от максималния възможен резултат и само една от второто място. За гимназия, в която английският език се изучава като втори западен само 4 часа седмично, този успех е забележителен. Състезанието включваше тест по английски език, презентации на 12 университета и в Европа, изработени и представени от учениците на английски език, както и викторина с въпроси за образователната система на различни европейски държави.
Само месец по-късно учениците бяха поканени да гостуват на университета в гр. Влисинген, Холандия по време на седмицата на отворени врати като награда за най-добра презентация на тяхното учебно заведение, направена от нашите ученици.
Тази година възпитаниците на ГРЕ се отличиха в множество състезания по всички изучавани езици на национално ниво, и то не само на чуждоезиковите олимпиади и на многоезичното състезание, но и на състезания по превод и творческо писане на английски език, както и на международното състезание „Лингвистично кенгуру”.
От 4 години английски език се изучава интензивно още от 8 клас. Всяка година все повече деца се явяват успешно на изпити за международно признати сертификати като Perason test of English, Cambridge ESOL, IELTS и TOEFL. Гимназията е оторизиран изпитен център за изпитите Perason test of English General и Young learners от 4 години, а от тази година учениците могат да се регистрират и за изпитите, организирани от Британския съвет, IELTS и Cambridge ESOL.


Подобни публикации