4

юли

ribbon

Докторантка от Бургас спечели национална награда

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Докторантката маг. инж. Десислава Николова от бургаския университет «Проф. Д-р Асен Златаров» спечели Първото място в десетото издание на Националната младежка научно-практическа сесия в София, организирана от Федерацията на научно-техническите съюзи в България, Комисията за работа с младежта и Съюза на европейските млади инженери-България.

След предварителния подбор удобрение за участие от специална комисия, представените разработки бяха разпределени в различни направления и секции.Първенците от отделните секции участвуват във втория тур за Голямата награда и след неколкократни заседания на ценралната комисия с Първо място беше удостоена разработката на инж. Десислава Николова ”Оптимизиране потреблението на енергия в пивоварната и фармацевтичната промишленост” с научен ръководител доц. д-Ñ€ инж. Драгомир Добруджалиев от Факултета по технически науки на университет „Проф. д-Ñ€ Асен Златаров”-Бургас.
Наградата беше връчена на специално тържество преди Общото събрание на ФНТС в София на 28.06.2012 г. от председателя на УС на ФНТС академик Васил Сгурев. Получената висока национална награда е надеждна гаранция за качеството на научните и научно-приложни разработки, създавани от младите хора в науката и сериозна проверка по този тежък и изпълнен с много трудности път.


Подобни публикации