4

юли

ribbon

Хибрид между танк и пожарна атакува огъня на Витоша

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Трети пореден ден десетки доброволци, искащи да помогнат за потушаването на пожара в резервата “Бистришко бранище” на Витоша, обхванал вече и жива гора, са посрещнати от тотален организационен хаос. Ð’ продължение на седем часа над 150 души така и не успяха да достигнат огъня заради безсмислено чакане на няколко различни места, предаде Mediapool. На този фон правителството се готви да атакува огнената стихия чрез неизползван никога досега хибрид между танк и пожарна, произведен от военния завод в Търговище.

Новината бе съобщена от министъра на отбраната Аню Ангелов след редовното заседание на Министерския съвет. Той не скри вълнението си, че за пръв път експерименталната машина ще влезе в действие, уточнявайки, че единственият проблем за момента бил, че не се знае как танкът-пожарна изобщо ще се качи в планината.
Най-вероятният начин е прототипът да стигне до пожара на собствен ход, макар че по думите на Ангелов веригите му оставят просеки с широчина до 6 метра, което определено не се вписва в правилата за опазване на резервата.


Подобни публикации