30

мар

ribbon

Дни на кариерата идват в БСУ

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

За пета поредна година националният форум за студентски стаж и кариера – „Национални дни на кариерата 2013 – Добра кариера, добър живот“ ще бъде домакинстван от Бургаския свободен университет. В сряда 19 компании от страната ще предложат своите работни и стажантски места на студенти и млади специалисти, които искат да започнат своята кариера в България.

Целта на този форум е да срещне бизнеса и бъдещите специалисти лице в лице. „Така студентите попадат в реална конкурентна среда, имат възможността да си „сверят часовника“ – да разберат кои са най-добрите работодатели в България, какви са техните изисквания към кандидатите за работа, да поговорят със служители по подбор на персонал и да научат как да се представят на интервю за работа.“, подчерта Светлозар Петров, управител на компанията JobTiger, организатор на форума.
Той сподели още, че 80% от търсещите работа отпадат още при подбора на документи, защото CV-то им е с правописни грешки или съдържанието на мотивационното им писмо не е компетентно написано.


Подобни публикации