13

дек

ribbon

Деца в риск направиха благотворителен базар в БСУ

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Благотворителен базар с произведения на двадесет деца в риск бе открит в Бургаския свободен университет. Децата са на възраст от 6 до 15 години и са под опеката на Център аза работа с деца на улицата и Центъра за обществена подкрепа към Комплекса за социални услуги за деца и семейства в община Бургас.

Под ръководството на артпедагог малчуганите собственоръчно са изработили коледни картички, украси, рисувани чаши и чинии. Те се предлагат на символични цени, а целта е да бъдат събрани средства за закупуване на материали, с които децата да продължават да творят.

Центърът за работа с деца на улицата осигурява условия и сигурна среда за извеждане на детето от рисковата улична среда; духовно, физическо и социално развитие и здравословен начин на живот; обучение по алтернативни програми, професионално ориентиране и обучение в жизнени умения; развитие на индивидуалността.

Центърът за обществена подкрепа  осъществява социални услуги, свързани с превенция на изоставянето, превенция на насилието и отпадане от училище, деинституционализация и реинтеграция на деца, обучение в умения за самостоятелен живот и социална интеграция на деца от институции, консултиране и подкрепа на деца с противообществени прояви и пр.


Подобни публикации