3

яну

ribbon

В бургаските училища – и ученици, и топло

Бойкотът на 3 януари не впечатли с масовост

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Националната протестна инициатива на родните средношколци, готвена от декември и обявена като “Ден за Национално бягство от училище” не се осъществи. Това показват данните на регионалните образователни инспекторати в цялата страна.
Въпреки че в Бургас се проведе един от най-сериозните митинги на недоволните от късата коледна ваканция ученици, присъствието в училище бе в рамките на нормалното за сезона на грипа. От РИО на МОМН отчетоха, че около 10 процента от децата не са дошли за първия учебен ден след ваканцията.

Такива бяха данните и за София, в Пловдив, Благоевград и велико Търново отчетоха 12-14 процента отсъстващи.

Освен че зад чиновете има ученици, в бургаските училища е и достатъчно топло. Това констатираха проверките на общината, които по традиция се правят в учебните и детските заведения.

Посещенията в ОУ ”Княз Борис І”, ОУ ”Бр. Миладинови”, ОУ ”Елин Пелин”, ПМГ ”Акад. Н. Обрешков” и ГРЕ ”Г. С. Раковски”  са констатирали нормална температура в класните стаи, подходяща за провеждане на нормални учебни занятия. Ð’ някои от северните стаи на ПМГ и ГРЕ е измерена по-ниска от необходимата температура – около 16-17 градуса.

Ð’ ОДЗ â„–1 “Морска звезда” и ОДЗ â„–9 “Делфин” термометрите са показвали между 13 и 19 градуса и са предприети мерки за допълнително включване на отоплителни уреди. Ð’ ОДЗ â„–10 “Славейче” – констатираната температура е била в рамките на 16 – 22 градуса.

Във всички проверените 6 целодневни детски градини – ЦДГ â„– 1”Звездица”, ЦДГ â„–5 “Златна рибка”, ЦДГ â„–6 ”Вълшебство”, ЦДГ â„–7 ”Синчец”, ЦДГ â„–11”Чайка”, ЦДГ â„–20 ”Златното ключе” – констатираната температура е в рамките на нормалното – 20 – 22 градуса.


Подобни публикации