4

дек

ribbon

Бургас отличи възпитаници на Руската

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Учениците от Гимназията за чужде езици „Васил Левски” Антония Каймаканска, Божидар Савов, Полина Младенова и Глория Григорова бяха наградени на церемония в Културен център “Морско казино” във връзка с празник на Бургас – Никулден. Традиционно всяка година награждаването се организира от кмета Димитър Николов и най-талнтливите деца на града се отличават на пищна церемония.

Антония Каймаканска получи награда от кмета с първото си място на Национален конкурс по руски език, Полина Младенова и Глория Григорова – с второто си място в категория „Екологични презентации“ на Международния конкурс по екология „Екорепортери в действие“, проведен в гр. Бакау, Румъния под патронажа на Министъра на на образованието на Румъния. На конкурса момичетата участваха с мултимедийна презентация „Атанасвско езеро – птичият рай на България“. Божидар Савов получи трета награда в същия конкурс в категория „Екологични раследвания“ с експерименталната си разработка „Лактоза в млякото“.
Наградата на Антония Каймаканска бе връчена от Георги Даутев -Началник на РИО Бургас, а на Полина Младенова , Глория Григорова и Божидар Савов от инж. Виолета Илиева – Председател на Комисията по образование в общинския съвет на Бургас.

Отличени бяха и най-добрите спортисти от гимназията. Михаела Иванова – европейски и двукратен републикански шампион по карате, бронзовата медалистка от световното първенство в Сърбия по шотокан карате-до тази година Антония Петрова, ветроходецът Илко Петров, спечелил трето място в международната регата Света Марина, както и Росица Атанасова – сребърна медалистка от Международния турнир по спортни танци.


Подобни публикации