19

май

ribbon

Бургаски ученици се бориха за Купата на Природонаучния музей

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Първото състезание за Купата на природонаучния музей по повод 100 години музейно дело в Бургас привлече в Морската градина отбори от пет бургаски средни училища. Участниците получиха списък с видове растения и животни, които могат да се наблюдават в морската градина и един астрономически час, за да ги намерят. Лошото време не уплаши младежите и и състезанието протече много оспорвано.

Първо място спечелиха представителите на Професионалната гимназия по дървообработване. За тях състезанието беше лесно и приятно, тъй като допълнително изучават дървесните видове и добре познават флората на морската градина.
Но другите отбори им бяха сериозна конкуренция. Разлики от 10 точки определиха останалите места. Второто и третото място бяха заети съответно от отборите на ПГ по електротехника и електроника и ПМГ. Специални поздравления получиха отборите на ПГ по транспорт и Гимназията по чужди езици „Васил Левски”.
Освен купи, Природонаучният музей, с помощта на „ Интерхотел България, беше осигурил още много награди за младите природолюбители.


Подобни публикации