9

май

ribbon

БСУ след десет годиин е отново домакин на студентска олимпиада по програмиране

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

В събота Бургаският свободен университет ще бъде домакин на XXIV Републиканската студентска олимпиада по програмиране. Това става точно десет години след първото подобно домакинство на бургаското висше училище. Олимпиадата се провежда на ротационен принцип като част от ACM International Programming Contest. Целта е да се осигури възможност на най-добрите студенти от университетите в България да контактуват помежду си и в състезателни условия да проверят качеството на подготовката и възможностите си да се справят с програмистки задачи.

Ð’ надпреварата ще се включат общо единадесет отбора – от СУ „Св. Климент Охридски”, Американския университет в България, Нов български университет, Икономически университет Варна, Технически университет Варна, Технически университет Габрово, Технически университет София, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, Шуменски университет, Варненски свободен университет, Русенски университет, а три отбора ще представят домакините.
През октомври миналата година студенти от Центъра по информатика и технически науки на БСУ създадоха, иницииран от второкурсника Стоян Узунов, клуб по състезателно програмиране.
Паралелно със студентската олимпиада се планира и състезание по програмиране с участието на изявени ученици от Бургас и страната. Ще участват учащи от средните училища в Шумен и Варна, очакват се потвърждения за участие и на ученици от бургаските среднообразователни училища.
Откриването на олимпиадата е на 12 май, събота, в 8.30 часа в зала 208. Награждаването на победителите е в 16 часа в зала 208.


Подобни публикации