5

дек

ribbon

БСУ изпрати поредния випуск

Със “Свидетелство за отличие” се дипломира първата в България незряща студентка по специалност “Информатика”

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

В навечерието на Никулден и студентския празник 8 декември над 800 абсолвенти на Бургаския свободен университет получиха своите дипломи. Лично ректорът проф. Д-р Васил Янков връчи специални свидетелства на четиринадесет отличници на випуска, сред които и първата в България незряща студентка, завършила специалност “Информатика” – Илиана Калчева. „Свидетелство за отличие” се присъжда за постигнати високи резултати в учебната дейност  и доказан стремеж за издигане авторитета на БСУ

По традиция тържествената церемония по връчване на дипломите се проведе в атриума на висшето училище в присъствието на родители, близки и приятели на младите бакалаври и магистри. Сред официалните гости бе областният управител Константин Гребенаров, консулът на Република Турция в Бургас г-жа Сибел Еркан, зам.-кметът по образованието Йорданка Ананиева, членове на настоятелството на университета.

“Помнете, че наученото дотук в университета е само началото – азбуката, букварът на избраната от вас специалност. За да постигнете успех в живота, трябва да добавите труд, много труд и дързост. Професията изисква обучение през целия ви живот.

Няма такова висше училище в света, което изцяло и завинаги да научи своите възпитаници на онова, което животът ще изисква. Ние ще бъдем доволни, ако сме ви научили как да търсие пътищата за решаването на възникналите сложни проблеми. Към това се стремихме, това искахме да постигнем.”, посочи в обръщението си абсолвентите проф. д-р Васил Янков.

Той увери випускниците, че те винаги могат да разчитат на помощта на своята Алма матер и на своите преподаватели и ги посъветва да укрепват и обогатяват не само професионалните, но и общите си познания, а също и да прегърнат като свое верую истината, че формирането на знанията продължава през целия живот.

Ректорът пожела на завършващите много здраве, много щастие, големи творчески успехи и завърши: “Гордейте се, че сте възпитаници на едно достойно българско висше училище – Бургаския свободен университет. Помнете годините, прекарани в него, чувствайте го винаги като ваш дом, винаги и навсякъде наричайте БСУ „нашия университет“. На добър час и попътен черноморски вятър, уважаеми абсолвенти от випуск 2010!”

С новодипломиралите се студенти общият брой на завършилите Бургаския свободенуниверситет е вече над 22 000 човека.


Подобни публикации