19

май

ribbon

Абитуриенти превземат Слънчев бряг

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Курортът “Слънчев бряг” ще посрещне 5000 абитуриенти, като по-голямата част от тях ще пристигнат от вътрешността на страната. Това съобщи началникът на ОД на МВР-Бургас Милен Димитров по време на кръгла маса в “Слънчев бряг”, на която бе обсъдено безопасното протичане на абитуриентските балове в туристическия комплекс.

По пътя Бургас – “Слънчев бряг” ще бъдат разположени подвижни контролно-пропускателни пунктове, чиято цел е да се намали скоростта на водачите. Ще бъде засилено полицейското присъствие в същата посока и след полунощ, когато абитуриентите се връщат. Тогава има най-големи предпоставки за инциденти, защото водачите са с ниска концентрация, а част от тях са употребили алкохол, каза началникът на КАТ-Бургас Жельо Танев.

Миналата година по време на абитуриентските празници в Бургаско са издадени 49 акта за шофиране в нетрезво състояние, 389 акта за превишена скорост и 61 акта на неправоспособни водачи. Комисар Милен Димитров отправи молба към охранителите в дискотеки и хотели да носят нужните обозначения и да са гъвкави в поведението си към абитуриентите, за да не предизвикват агресия и да не се стига до инциденти.


Подобни публикации