21

апр

ribbon

Младежкият театрален фестивал в Бургас стартира в сряда

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

От сряда до края на седмицата ще се проведе Осмото издание на Празниците на младежкото театрално изкуство “Бургаски изгреви”. Тази година любителите на театъра могат да видят 26 формации от България и специални гости от Латвия. Ð’ Празниците ще участват както големи, така и камерни състави и индивидуални изпълнители от всички жанрове на театъра – драматичен, музикален, танцов, шоу-спектакъл. Възрастовият диапазон е изключително голям. Най-младите актьори са 5-6-годишни, но има и участници над 25.

Ð’ рамките на „Бургаски изгреви” ще се проведат още два фестивала – „Дни на рускоезичното изкуство” и “Дни на немскоезичното изкуство”. Те са с конкурсен характер със задължителен съответно руски и немски език. Ð’ тях ще се представят млади творци от всички области на сценичното изкуство – ще има литературни рецитали, театрални постановки, песни, танци.
Младите таланти ще демонстрират степента на владеене на чуждите езици чрез изразните средства на различните изкуства и ще изявят артистичните си заложби.
Специално жури от представители на сценичните изкуства и специалисти по съответния език и култура ще оценяват участниците по зададени критерии.
Тази година постановките ще бъдат представени на сцените на Драматичен театър “Адриана Будевска”, Куклен театър, Военен клуб – Бургас, Младежки културен център, а по възможност – и на открити сцени, ако и пролетта се усмихне на Младежкия театрален фестивал “Бургаски изгреви”.


Подобни публикации