11

окт

ribbon

Майстор на актовата фотография гостува в Бургас

Домакин на изложбата е галерия „13- то стъпало”, откриването е утре в 18 ч.

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Под наслов „Голо тяло“ е изложбата, с която гостува в Бургас известният български фотограф Ивайло Сакелариев. Ð’ експозицията са включени фотографии, с които авторът – едно от водещите имена на това изкуство у нас – печели Специалната награда в конкурса за актова фотография на френското списание „Photo” през 2004 и 2006 година и най – престижната награда в австрийския суперкръг, обявена за „Оскар” във фотографията – ,,Hasselblad-Austrian Super Circuit ”.

Ð’ България Сакелариев е отличен с повече от десет награди, между които II място в 8-ма и 9-та Фотоваканция, награда за монохромна фотография в I-ви национален фотографски салон ,,ВАРНА”, наградата на Шумен за изкуство и култура, наградата на ,,Бодиграфия” за най-добра актова фотография в 12-та Фотоваканция и др.

Шуменският фотограф е участвал в над 20 общи фотоизложби, представил е седем самостоятелни изложби, две от които във Франция и Австрия. Настоящата той определя като проект, показващ творческите му търсения през годините. Член е на дружеството на шуменските фотографи от 1984 г


Подобни публикации