1

ное

ribbon

Лондон приема първия фестивал на българската култура

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Ð’ Лондон започва Фестивалът на българската култура, който ще продължи до края на месеца. Събитието се провежда под патронажа на министъра на културата Вежди Рашидов, кмета на София Йорданка Фандъкова, председателя на Лондонския сити клуб, финансистът Кирил Сакскобургготски, Соня Рув – вдовица на известния български писател и публицист Петър Увалиев и футболистa на “Манчестър Юнайтед” Димитър Бербатов.

Организаторите от Classical Concerts Productions планират на всеки две години да представят на британската публика българската национална култура, да организират концерти, образователни прояви и мероприятия, майсторски часове, изложби и лекции.
Един от важните акценти на първото издание на фестивала ще бъде популяризирането на произведения на Българската класическа музика, както на именити български композитори от близкото и далечно минало, така и на утвърдени имена на новата българска класическа музика и млади български композитори, живеещи и творящи в България и в чужбина.
Директор на Classical Concerts Productions е Иво Станков, който също е музикант и инициатор на идеята за Лондонски фестивал на българската култура.


Подобни публикации