1

ное

ribbon

„Черноморец-Бургас” загуби две точки у дома

Красимир Балъков: Първенството остава много интересно

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

„Черноморец – Бургас” не успя да победи „Миньор” /Пк/ в мач на една врата. Последната среща от 12-ия кръг на „А” група на стадион „Лазур” завърши без голове – 0:0. Така „акулите” в пореден мач за този сезон имаха проблеми в двубоите си със съперници от по-нисък ранг.
Черноморци доминираха през цялото време, но така и не успяха да намерят път към мрежата на перничани, които бяха заложили на откровено дефанзивна тактика, гарнирана с грубости. Достатъчно показателен е фактът, че гостите получиха цели седем жълти картона. Футболистите на „Миньор” използваха и прийома за накъсване на играта, като много често лежаха по тревата в очакване на лекарска помощ.

През първото полувреме „акулите” направиха поредица от пропуски, като при най-чистото положение след удар на Антонио дос Сантос от фаул топката срещна напречната греда. Много активен в предни позиции беше Муса Койта, срещу когото перничани не подбираха средства. На два пъти се наложи таранът да сменя фланелката си, след като бранителите в жълто-черно му я разпраха.
След почивката „Черноморец – Бургас” продължи натиска, но и пропуските си. Отново Дос Сантос можеше да вдигне публиката на крака в последните секунди, ала ударът му с глава прати топката на сантиметри от десния страничен стълб.
С 24 точки черноморци останаха трети в класирането и в следващия, 13-и, кръг гостуват на „Берое” в Стара Загора на 6 ноември /събота/.
„Миньор игра както очаквахме. Много твърдо и затворено. Имахме възможности и през двете полувремена, но не успяхме да реализираме”, заяви след срещата Красимир Балъков.
„Надявам се Миньор да играят така срещу всички противници. Първенството остава много интересно. Може би Литекс се измъкна леко напред, но мисля, че и там ще се получат изненади. През втория полусезон ще бъде много интересно. Много е рано да казваме кой ще вземе титлата и кой ще се класира за евротурнирите. Много ще бъде интересно, особено за местата за Лига Европа. Дай Боже, така да продължава, защото хората искат да гледат интересен футбол”, каза още Балъков.
“Ако Миньор бяха играли по този начин и с ЦСКА, със сигурност нямаше да загубят мача. Ако обаче искаме да сме на върха, трябва да намерим начин да бележим точно в такива мачове. След края на сезона ще направим своите анализи и през зимната пауза може да потърсим креативни футболисти, които да създават числено преимущество и да решават мачовете ни с отбори, които играят затворено”, допълни мениджърът на „акулите”.


Подобни публикации