7

юни

ribbon

Десет дни франкофонски фест в Созопол

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Второто издание на Международния франкофонски фективал «Солей» започва в Созопол в неделя. В рамките на десетдневния празник жителите и гостите на града ще могат да посетят пет изложби, които ще бъдат представени в Археологическия музей и в Художествената галерия. С голям интерес се очаква и представянето на уникална колекция от бижута и скъпоценни камъни на водещи европейски фирми.

Специален акцент на фестивала е кулинарната тема, която ще бъде представена със семинар и с фотоизложба. За ценителите на френската поезия организаторите са подготвили приятна изненада.
Джаз концерти, които са запазена марка на фестивала ще радват зрителите всяка една от фестивалните вечери, а с танцовия спектакъл „ Les neuf burlesque”, който е продуцират специално за фестивала ще бъде закрита седмицата на франкофоните в Созопол.
На 17 юни,неделя от Созопол директно ще се излъчи предаването „В неделя x3″ по БНТ, специално посветено на приключилия фестивал и началото на летния туристически сезон в град Созопол.


Подобни публикации