2

май

ribbon

В четвъртък връчват наградите „Петя Дубарова”

Най-талантливите участници ще бъдат предложени за стипендии от МОМН

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

На 5 май, четвъртък, от 18.00 часа в зала „Петя Дубарова” в Морското казино в Бургас ще бъдат връчени наградите от тазгодишното издание на Националния литературен конкурс „Петя Дубарова”. Негови главни организатори са община Бургас, Къща музей „Петя Дубарова”, Министерство на образованието, младежта и науката и Регионалният инпекторат по образование в Бургас.

Литературният конкурс се провежда от 1984 година. Това е неговото 23-то издание. За втори пореден път „Петя Дубарова” участва в националния календар за извънучилищна дейност на МОМН. Организаторите на конкурса в лицето на община Бургас и Къща музей „Петя Дубарова” са предприели съответните процедурни стъпки за отпускане на стипендии  от страна на МОМН за най-добре представилите се младежи.
Тази година журито е съставено от проф. дфн Владимир Трендафилов – председател, Екатерина Йосифова /поетеса/, Илко Димитров /поет/, Диана Саватева /поетеса и журналист/, Росен Друмев /поет, редактор в списание „Море”/.
В Националния литературен конкурс „Петя Дубарова’2011” участват 183 автори със свои творби в разделите поезия и проза (разказ).


Подобни публикации