14

ное

ribbon

Виртуозната Анна Шелудько концертира в Бургас

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

В петък виртуозната пианистка от Русия Анна Шелудько ще изнесе свой самостоятелен клавирен концерт в Бургас. Събитието ще се състои в залата на бургаската опера, а началото е от 19 часа. Представянето й тук е част от цикъла „Руски брилянт“ и включва творби на Робърт Шуман и Александър Скрябин. Концертът се организира със съдействието на община Бургас и е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата 2019.

Анна Шелудько е родена през 1981 г. в гр. Уфа, Русия. Учи в средно музикално училище в класа на своята майка – пианистката Алевтина Зуева, след което продължава обучението си в държавната консерватория в Санкт Петербург. Завършва с отличие и по-късно става аспирант в майсторския клас на заслужилия артист на Русия В. Вишневски. Участва активно и в майсторски класове на други професори от Русия, САЩ, Италия, Израел, Швеция и Франция.
През 2008 г. Анна Шелудько, едва на 27 години, е поканена в катедрата по пиано в университета Silla в Бусан, Южна Корея. В момента е преподавател в Консерваторията „Н. А. Римски-Корсаков” в Санкт Петербург. Лауреат е на международни конкурси в Япония, Белгия, Германия, Италия, Корея, България и др.


Подобни публикации