14

ное

ribbon

Израел качва МБАЛ Бургас в приложение за смартфони

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Израел ще качи информация за бургаската болница в специално приложение за мобилни телефони. Приложението се поддържа от външното министерство и съдържа специализирана туристическа информация. В него, освен данни за хотели, места за отдих, забележителности, ще бъде и бургаската болница. В приложението има само информация, проверена и препоръчана от израелските власти. Когато туристът пристигне в Бургас, на екрана на айфона автоматично получава информация къде израелската държава препоръчва да бъде лекуван той.

Това стана ясно на среща между г-жа Мейтал Дов Игна, първи секретар и консул на Посолството на Израел у нас, почетния консул на Израел г-н Орлин Мандов и ръководството на бургаската болница в лицето на изпълнителния директор д-р Георги Матев и доц. д-р Петко Танев, председател на Съвета на директорите. „Ангажирам се да съдействам да бъдете включени в това приложение, ако това още не е направено”, заяви г-жа Мейтал Дов Игна.

Срещата бе по инициатива на Изреалското посолство. Г-жа Мейтал Дов Игна пожела лично да благодари на ръководството на болницата за спасените нейни съграждани по време на атентата в Бургас през юли т.г. „Почти никой не спомена, че след атентата няма допълнителни жертви, т.е. всички ранени бяха стабилизирани. Професорите от Израел, които дойдоха при Вас, казаха много добри думи за Вашата болница”, каза г-жа Мейтал Дов Игна.

От своя страна д-р Георги Матев заяви, че е имало прекрасно сътрудничество между нашите медицински екипи и израелските колеги, дошли да приберат ранените.
В знак на благодарност посолството на Израел у нас се ангажира да намери болница в Израел, която периодично да приема за обмяна на опит наши медици, както и да изпраща техни кадри в Бургас.
Вече стана ясно, че в знак на благодарност към Бургас Израел ще изпрати тук като дарение специално оборудван реаномобил. Той ще пристигне с кораб, а връчването му ще бъде част от събитията по повод на 70-годишнината от спасяването на българските евреи догодина. „Ще направя всичко възможно реаномобилът да бъде зачислен към МБАЛ Бургас защото именно тук, в тази болница вие спасихте нашите съграждани”, каза още първият секретар на посолството на Израел г-жа Мейтал Дов Игна.


Подобни публикации