18

мар

ribbon

Бургаски автор отново със свой филм на кинофеста

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Както преди три години с “Мухата”, така и в Десетото издание на “София филм фест – на брега” отново бургаският режисьор, аниматор и продуцент Господин Неделчев – Дидо ще представи своя творба пред родна публика. Неговият осемминутен филм “Мерси” е включен в селекция от късометражни филми, които ще се борят за традиционната награда на Jameson.

Режисурата и анимацията на филма са от Дидо, сценарият е негов и на Правда Далекова, а мзиката е от Борис Карадимчев. Господин Неделчев е роден в гр. Бургас през 1958г. Завършил ВИТИЗ “Кр. Сарафов”, специалност Анимационна режисура. Режисьор на анимационни, документални и телевизионни филми, с многобройни участия в официални селекции на наши и международни филмови фестивали. Сценарист и частен филмов продуцент – “Дидо Филм”. Той е автор и режисьор и на множество рекламни и музикални видеоклипове.
Преподавател е по Анимационна режисура в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. Член е на две творчески организации – на Съюза на българските филмови дейци и на Съюза на българските журналисти. Сред най-известните му творби са “Мухата” (2008), “Kiss the bride” (2004), “Game Over” (2001), “Горчиво” (2001), “Love Story” (1996), “Ам-ам шоу” (1989).
“Мерси” ще бъде показан във вторник от 17 часа в Камерната зала в Драматичен театър “Адриана Будевска”.


Подобни публикации