3

яну

ribbon

Бургаският театър готви премиера

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

От утре започват репетициите за новата премиера на бургаския театър “Адриана Будевска”. Постановката “Облак Рай” ще бъде показана за първи път пред публика наъ 20 януари. Това ще бъде първото от планираните нови заглавия за годината.
Режисьор на “Облак Рай” е Богдан Петканкин, поставил вече пиесата в учебния театър на НАТФИЗ, а в главните роли са Иван Бърнев, дебютантката на театрална сцена Яна Маринова и Фахрадин Фахрадинов.

“Облак Рай” е съвременна трагикомична история от Георгий Николаев и Николай Достал, в две части. В първа част действието се развива за 7 часа в една неделна сибирска сутрин.
Втора част се развива 8 години по-късно, в същия град, в същия блок, отново в неделя.
“Облак Рай” е един малък, красив свят на чувства и отношения между хората, които днес липсват. Един малък свят със своите красиви малки ценности. Свят на детайла и неговия смисъл. “Облак Рай” е история за живот, разделен на две. Когато си млад и можеш да направиш нещо с живота си и тогава, когато нещо си направил.
Иначе театралният месец започва с две представления на театър “Българан” – “Балкански аристократи” и “Омайна нощ”, съответно на 10 и 14 януари. Особено към първия спектакъл интересът на публиката е много голям, вече се продават билети за февруари.
Очаква се бургаската трупа да се увеличи с още един актьор, който ще бъде назначен на щат. Това е Стефан Иванов, който играе в “Предградие” по текст на Ерик Богосян.


Подобни публикации