7

дек

ribbon

“Пари” подреди богатите българи

Най-заможният е полумилиардер

Публикувано в: България;
От: pointburgas

438.2 млн. лв. е богатството на най-богатия българин. А той е бизнесменът Цоло Вутов – управител и съсобственик на 50% от групата “Геотехмин”, която има дейности в минната индустрия и строителния бранш. Това показват данните от авторската класация на в. “Пари” в изданието “100-те най-богати българи”, което от днес е на пазара, съобщава информационна агенция КРОСС.
След Вутов в класацията се подреждат председателят на съвета на директорите на “Петрол холдинг” Митко Събев /414.7 млн. лв./, Иво Каменов и Марин Митев /296 млн. лв./, представляващи “Химимпорт”, и собственикът на “Агрохолд” Васил Златев /286.7 млн. лв./. Първата дама в класацията е Виктория Тодорова, която е дъщеря на един от основателите на “Геотехмин” – Величко Стоянов. Тя е на 9-о място с богатство от 245.4 млн. лв. Румен Гайтански заема 6-то място с богатство от 280.3 млн. лв. Той е следван от Валери Николов /258.6 млн. лв./ и Красимир Узунов /248.9 млн. лв./. Огнян Донев заема 10-то място /236.3 млн. лв./ в класацията. Цветелина Бориславова – основен акционер и председател на надзорния съвет на СИБАНК, е на 13-о място с богатство от 219.8 млн. лв.
“Най-бедният” в класацията е Татяна Сотирова, съдружник в телекомуникационната компания “Булсатком”, за която е изчислено, че има богатство в размер на 36 985 лв.


Подобни публикации