14

ное

ribbon

УЕФА е алармирала за уредени мачове у нас

Под въпрос са срещи от първенствата през последните три години

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Президентът на УЕФА Мишел Платини обяви, че от европейската централа са изпратили писма до Българския футболен съюз (БФС) за съмнение за уредени мачове в българското първенство през 2008, 2009 и 2010 година.

Французинът е на посещение у нас по покана на БФС и на пресконференцията си в неделя заяви: “Харчим 9 милиона евро всяка година, за да наблюдаваме потока на парични средства при залозите на мачовете. Когато имаме съмнения за уредени мачове, изпращаме писма до съответната национална федерация. Националната асоциация трябва да се обърне към полицията или съдебните органи”.

Президентът на БФС Борислав Михайлов потвърди, че наистина са получени няколко такива писма. “Получихме писма от УЕФА и ги предадохме на Главна прокуратура. Не казвам точно за колко отбора става дума и кои са те. Това обаче са само подозрения. , каза Михайлов.

“Ако съм изпратил писмо до г-н Михайлов, той трябва да се обърне към прокурора, защото нито г-н Михайлов, нито аз сме полицаи. Ние трябва да подадем сигнала, а прокуратурата да разследва. Всички сме против уговарянето на мачове. Искам да отправя послания към футболистите, защото те уговарят мачове. Ако журналистите узнаете за резултата на мача преди той да бъде игран, то по-хубаво да спрем футбола”, добави Платини.

Той посочи, че винаги съветва футболистите да внимават, защото ако ги хванат, никога повече няма да играят футбол.


Подобни публикации