22

дек

ribbon

Търсят се 10 000 кенчета за ангел от алуминий

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Кампания за събиране на кенове от бира и безалкохолни напитки организира великотърновска неправителствена организация. На няколко места в старата столица вече са поставени съдове за събиране на алуминиевите кутийки.
Целта е да бъдат събрани 10 000 кенчета, което прави около 100 кг алуминий. От претопения метал ще бъде излят паметник в човешки ръст, под формата на ангел.

Великотърновската художничка Елица Радкова вече е скицирала как ще изглежда оригиналната статуя. Досега са събрани около 1 000 кена, съобщи Даниел Данов, който е служител в търговска фирма и много активно подкрепя кампанията. Само за три месеца той и семейството му са събрали 800 кенчета.

Кампанията има екологичен ефект и цели да активизира разделното събиране на домакинствата. Събирането на кенове ще продължи до Великден следващата година. Идеята е вече отлетият от алуминий паметник да бъде поставен на предварително избрано място в града, а това да стане на някой от големите български празници като обявяването на Независимостта.


Подобни публикации