21

яну

ribbon

Турция подозира сговор за стените с Гърция и България

Евросъюзът си начертал границата до исляма

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Гръцките и българските планове за строителство на стена по турската граница е разчетено като задкулисно намерение на ЕС в Анкара, пише електронното издание Worldbulletin.net по данни на Анадолската информационна агенция. Намерението за строителството на стена срещна доста критики в Турция, тъй като се счита като ход на Брюксел да огради границите си.

Синан Оган, председател на Центъра за международни отношения и стратегически анализ, е на мнение, че българските и гръцките стремежи за част от скрит сценарий. “Гърция, под предтекста за нелегалната имиграция, и България, под предтекста за вземане на мерки срещу болести, на практика строят стена между Турция и Европа”, каза Оган, който сравни бъдещата стена с Берлинската стена и израелската стена на Западния бряг.

Призивът за издигане на такава стена дойде от малка българска политическа партия.

Според него Европейският съюз е начертал линия на границите си до тези на Турция, която всъщност е между християнството и исляма.

Мустафа Ярдимчи, представител на търговския сектор не вярва, че България действително ще построи стена.

Гръцкото правителство обаче сериозно обмисля да вдигне стена от 206 километра, за да спре огромния поток от нелегално преминаващи мигранти.


Подобни публикации