9

мар

ribbon

Съмнителен бизнесмен организирал България-Естония

Според сп. “Щерн” мачовете били манипулирани заради залозите

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Германското списание “Щерн” публикува разследване за манипулация на футболните срещи България-Естония и Боливия-Латвия на 9-и февруари в Анталия, съобщи БНР. Тогава седемте гола в двете контроли бяха отбелязани от дузпи. “Щерн” съобщава, че мачовете са били манипулирани, за да спечели мафия, свързана с футболните залози.

Мафиотската фирма организирала двете срещи, е била фирма пощенска кутия, регистрирана във Великобритания, която веднага след провеждането на мачовете е била заличена от регистъра.

Залаганията само от мача България-Естония са били в размер на над пет милиона евро, а изплатените печалби са далеч по-големи. Фирмата на сингапурския гражданин от индийски произход Антъни Рач, който има съмнителна репутация, е провела преговорите с футболните съюзи на всичките четири държави за двата скандални мача и е заплатила всичко по организирането и провеждането им.

“Щерн” онлайн публикува и снимка на треньора Лотар Матеус на треньорската скамейка на стадиона в Анталия, с което той придава легитимност на скандалния мач България-Естония, завършил 2:2 от наказателни дузпи.


Подобни публикации