3

мар

ribbon

Стоичков назначен за Господ-консул в Барселона

Публикувано в: България;
От: pointburgas

„Христо Стоичков съм го поканил и той прие да бъде наш почетен консул в Барселона.“, съобщи министър-председателят Бойко Борисов. „Там той е Господ, не консул – Господ. Помага за самочувствието на нацията”, каза още премиерът  пред ТВ 7.

Борисов уточни, че новият пост ще бъде създаден след месец и половина. Дотогава Външно министерство ще трябва да направи необходимите процедури.

Само преди дни Христо Стоичков се срещна в Брюксел с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу и еврокомисар Кристалина Георгиева, които го поканиха да бъде посланик на добра воля в европейска инициатива в борбата с глада. По този повод футболната ни легенда скоро заминава за Буркина Фасо за първата си мисия.

Ð’ същото време “Стандрат” обяви, че ГЕРБ вади Камата за изборите. Народният любимец Христо Стоичков ще играе за “Донду-ков” 2 в тандем с Йорданка Фандъкова, твърди вестникът. Слухът обиколил Брюксел минути след като шефът на Еврокомисията Жозе Мануел Барозу и Кристалина Георгиева обявили голмайстора за борец срещу глада.
По-вероятно е Камата да се кандидатира като вице на Фандъкова, твърдят евродепутатите.
“Където и да отида, около мен винаги е гюрултия”, коментира пред вестника в типичния си откровен стил Стоичков. Той отрича да е получавал оферта за изборите.


Подобни публикации