1

фев

ribbon

Спецсъдът мечтае да “съгласува” журналистически материали

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Ръководството на спецсъда официално поиска от печатните и електронни медии при поискване да му предоставят “за съгласуване” статии, отразяващи дейността на новата структура още преди да бъдат публикувани. Това се казва в специално съобщение на пресцентъра на новата структура, разпратено до медиите, съобщи Медияпул.

“Желаем да ни окажете съдействие относно получаване на обратна връзка за съгласуване точността на подадената от нас информация, изпращайки ни заглавия на статии и евентуални публикации, свързани със Специализирания наказателен съд, преди те да бъдат отпечатани”, се казва в съобщението.

Освен това от спецсъда уточняват, че “с оглед коректност и точност в комуникацията” най-учтиво молят медиите да престанат да назовават новото съдилище с всякакви прозвища, различни от официалното – Специализиран наказателен съд. За пример е посочено популярното наименование “Антимафия”.

От съда уточняват още и, че официалната му политика “не предполага даване на интервюта от съдиите, при постановяване на съдебни актове, както и коментар на същите”. Ð’ съобщението е указано, че всякаква допълнителна информация по конкретно дело може да бъде поискана и получена писмено след допитване до съответния съдия, разглеждащ казуса.


Подобни публикации