30

яну

ribbon

Спасиха край Девин бургаски туристи

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Двама туристи от Бургас са били спасени  в нощта срещу неделя от екипи на Планинската спасителна служба и полицията в района на резерват „Сосковчето” и Каньона на водопадите, съобщи радио „Фокус”-Смолян.

Двамата мъже отишли за уикенда на почивка в Девин, където отседнали в местен хотел. В събота сутринта решили да предприемат преход по една от най-дългите екопътеки в района през връх Перелик до Каньона на водопадите. Двамата обаче не преценили зимните условия и дължината на екопътеката и нощта ги сварила в района на защитената местност.

Около 20.00 часа снощи те подали сигнал на телефон 112 и обяснили къде се намират. Екип на Планинската спасителна служба се отправил към мястото като подържал постоянна връзка с изгубените. Около 22.00 часа двамата са намерени спасени.

Според директора на МВР-Смолян комисар Кирил Хаджихристев двамата мъже са били добре екипирани и благодарение на това, че не са се застояли на едно място, не са измръзнали, тъй като температурата е била много ниска. Най-вероятно туристите са се загубили заради падналия мрак и липсата на добре обучен планински водач.


Подобни публикации